Vogel’s promoot XL wall mounts

Vogel’s promoot XL wall mounts

Recente cijfers laten zien dat de verkoop van grotere tv’s aan het stijgen is, reden voor Vogel’s om hier aandacht aan te besteden. Want je kunt zo’n groot scherm natuurlijk neerzetten, maar is ophangen niet veel mooier?

Steeds meer mensen kiezen voor een groot tv-scherm om heerlijk relaxed tv te kunnen kijken. En dan hebben we het over XL-schermen van 65” of groter. Om de ideale kijkafstand en hoogte voor nog meer kijkgemak te kunnen realiseren is het een goed idee om de tv aan de muur op hangen, dan heb je immers de vrijheid om alles optimaal te kunnen installeren. Vogel’s maakt dit op een veilige manier mogelijk met een uitgebreid assortiment wall mounts waarmee je het scherm vast aan de muur of bewegend kan bevestigen. Neem eens een kijkje op de website van Vogel’s om dit speciale assortiment te bekijken. Het ophangen van een XL-scherm ziet er geweldig uit, maar toch kunnen consumenten hier nog vragen over hebben. Wat zou de twijfel kunnen veroorzaken? Hieronder meer daarover.

Is het wel veilig om je grote tv aan de muur te hangen?
Het antwoord hierop is JA:  je kunt je grote tv ophangen aan de muur. Veiligheid staat daarbij natuurlijk voorop. Bij het ophangen van een XL-scherm zijn 2 dingen belangrijk.
Check ten eerste of de beugel TÜV gecertificeerd is. De wall mounts van Vogel’s zijn TÜV gecertificeerd en worden op driemaal het maximaal aangegeven gewicht getest. Dus als je op de verpakking van Vogel’s bijvoorbeeld ”max. 50 kg” ziet staan, dan kun je ervan uit gaan dat deze beugel op 3 x 50 kg (150 kg) getest is! Dat is één van de redenen waarom Vogel’s levenslange garantie op vrijwel alle tv beugels kan geven.
Ten tweede is ook het daadwerkelijke gewicht van je tv van belang bij de keuze van de tv beugel. Check het gewicht van jouw tv en kies een wandsteun die past bij dit gewicht. OLED tv’s zijn bijvoorbeeld relatief licht (circa 25 kg). Vogel’s heeft specifieke tv beugels voor deze schermen ontwikkeld. Andere XL-schermen wegen vaak meer dan 25 kg. Daarvoor heeft Vogel’s een uitgebreid assortiment draaibare (TURN) of platte (FLAT) beugels voor tv’s tot een maximaal gewicht van 80kg!

Wat is dan de ideale kijkafstand en hoogte?
Als je verder van je tv af zit, dan kan het moeilijk zijn om de ondertiteling te lezen of kleine details te zien. Zit je echter te dicht op een groot scherm, dan kunnen details juist uit je ooghoek verdwijnen.
Dit is ideale kijkafstand:
65”      5 meter
77”      6 meter
82”      6,5 meter

De ideale hoogte om je tv op te hangen is helaas niet in een schema weer te geven. Iedereen kijkt op een andere manier tv. Je bepaalt de ideale hoogte voor jouw tv door uit te gaan van je ooghoogte wanneer je tv kijkt. Bijvoorbeeld wanneer je op de bank of een stoel zit. Vervolgens is het advies dat het midden van je tv op deze ooghoogte wordt opgehangen. Wil je je tv hoger aan de muur hangen, bijvoorbeeld in de keuken, slaapkamer of boven een open haard, kies dan voor een muurbeugel van Vogel’s met kantelfunctie (TILT). Met deze muurbeugel kan je de tv dan kantelen voor de ideale kijkhoek.

Om het ophangen van XL-schermen nog meer onder de aandacht te brengen, heeft Vogel’s nu een speciale campagne opgezet met diverse online-activiteiten. Meer informatie over het veilig ophangen van XL-schermen is ook op de site te vinden.