Nederland stapt over op DAB+

Nederland stapt over op DAB+

Tot voor kort konden we nog gewoon op de ouderwetse manier radio luisteren. Maar Ziggo is gestopt met analoge radio in Nederland, wat betekent dat? Hoe gaan we nu radio luisteren?

Ziggo was één van de laatste aanbieders van analoge radio via de kabel maar houdt er nu ook definitief mee op. Waarom? De provider wil graag meer bandbreedte in het netwerk vrij maken om in de toekomst technisch te kunnen innoveren. En dus verdwijnt analoge radio en zullen we over moeten stappen op het alternatief: digitale radio DAB+. DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting en maakt digitale radio mogelijk. Het signaal is gratis en overal in Nederland en België te ontvangen, mits jouw radio over een DAB+ ontvanger beschikt. DAB+ is digitale radio en kent veel voordelen, zoals de zuivere en hoge geluidskwaliteit en het feit dat het aanbod aan zenders enorm is!

Albrecht speelt al langer in op de ontwikkeling van digitale radio met haar assortiment radio’s. Een flink aantal modellen is namelijk voorzien van DAB+. Zo kun je binnen het assortiment van Albrecht onder andere kiezen tussen hybride modellen of digitale radio’s. De hybride modellen beschikken over DAB+, internetradio, USB en je kunt muziek streamen. Dat zijn veel technologieën op 1 apparaat. En niet iedereen wil dat of gebruikt dat. Albrecht heeft ook hiermee rekening gehouden: in dit geval kun je kiezen voor de digitale radio, voorzien van DAB+. Binnen de productgroep digitale radio kun je kiezen voor een model met CD-speler, USB en Bluetooth (DR 790). Of een eenvoudiger model zoals de DR 860 Senior, DR 865 Senior en de DR 86 Senior. Dit zijn alle drie digitale radio’s die zo eenvoudig te bedienen zijn, dat er werkelijk NIETS fout kan gaan! De modellen zijn namelijk voorzien van een zogenaamde Senioren-modus. Wanneer deze optie is ingesteld, kunnen enkel de functies in-en uitschakelen, geluidsniveau worden bediend en de vooraf ingestelde zenders worden beluisterd.

Kies je voor een eenvoudig model of eentje met veel mogelijkheden?  DAB+ is en blijft de basis. De voordelen van DAB+ nog even op een rij:

  • Digitale geluidskwaliteit: digitale radio is vergelijkbaar met de kwaliteit van cd’s.
  • Meer radiostations: je kunt uit veel meer zenders kiezen
  • Meer gebruiksgemak: je hoeft geen frequenties meer te onthouden. Scrol alfabetisch door de lijst en kies zo welke zender je wilt luisteren.