Marmitek breidt Smart ME uit met Zigbee

Marmitek breidt Smart ME uit met Zigbee

Installeer de Zigbee Gateway bij je thuis en er gaat een wereld voor je open! Met Zigbee èn het assortiment slimme producten van Marmitek, zoals onder andere slimme schakelaars of watermelders, kun je je huis nog meer smart proof maken.

Waarom Zigbee? Zigbee is een communicatieprotocol wat, net als WiFi en Bluetooth, ervoor zorgt dat je slimme apparaten met elkaar kunnen communiceren. Zigbee is een zogenoemd ‘mesh’ netwerk. Dit betekent dat elk apparaat in verbinding staat met minimaal twee andere sensoren of actoren. Dit heeft enkele voordelen ten opzichte van andere protocollen. Zigbee apparaten verbruiken bijvoorbeeld weinig energie, goed voor het milieu en je portemonnee. Een ander voordeel is het doorgeven van het draadloze signaal. Zigbee apparaten staan niet alleen in contact met een centraal punt, zoals je router of een hub, maar ook met elkaar. De sensoren geven signalen door aan elkaar, waardoor het bereik vergroot wordt en apparaten elkaars functie over kunnen nemen. Zodra een apparaat uitvalt, is het systeem nog steeds in staat om met elkaar te communiceren.

Start met de Marmitek Link ME – Zigbee gateway
De Zigbee gateway is de basis van het geheel, deze gebruik je om Zigbee producten met de Smart me app te verbinden. Je verbindt er tot wel 128 slimme schakelaars, sensoren of andere Marmitek Zigbee producten mee! In de Smart me app maak je vervolgens scenario’s om bijvoorbeeld Smart me ledlampen en stekkers te activeren met behulp van een Marmitek Zigbee sensor of een slimme schakelaar. De Marmitek Zigbee producten zijn ook allemaal te combineren met alle slimme wifi producten van Marmitek (Smart me).
Hoe smart wil jij je huis hebben? Bedenk een scenario en het is nu mogelijk met Zigbee! Om maar eens een voorbeeld te noemen: creëer de juiste verlichting in de woonkamer om ontspannen van je filmavond te kunnen genieten, zet dit scenario vast onder de knop thuisbioscoop in je Marmitek app. Hoe makkelijk kan het zijn?

 

Smart Me producten