Magnat introduceert nieuwe lijn speakers Reference

Magnat introduceert nieuwe lijn speakers Reference

Magnat introduceert een nieuwe lijn actieve speakers Reference. De lijn producten bestaat uit twee boekenplankmodellen en een staande speakerset.
De Reference 2A en 3A zijn beide boekenplank speakers en voorzien van een krachtig, actief 2weg geluidssysteem. De speakers zijn compact van formaat, heel handig want dankzij HDMI ARC kun je ze perfect aansluiten op je TV.
De Monitor Reference 5A is de staande speaker van deze nieuwe lijn, is 908 mm hoog en heeft dezelfde frontbreedte als de 3A. Voor een staande speaker blijft het formaat compact, maar tegelijkertijd laat de speaker een geluid horen als het een veel groter model betreft.

Monitor Reference 5A
Deze speaker zit propvol technologie waarmee een geweldige geluidsweergave wordt gecreëerd. De tweeter dome heeft namelijk een afmeting van 25 mm (net als de andere speakers uit deze lijn) en wordt aangedreven door de beproefde, krachtige ferrietmagneet. Daaronder bevinden zich twee 170 mm chassis. De ene is geschikt voor het allerbelangrijkste vocale bereik als bas-midrange driver, terwijl de tweede puur is ontworpen voor het reproduceren van het diepe basbereik.
Deze vloerstaande luidspreker uit de Monitor Reference-serie gaat vanaf een frequentie van 28 Hz. Qua design heeft Magnat ervoor gezorgd dat de 5A een stijlvol uiterlijk heeft en daarmee mooi staat in elke huiskamer.
De Monitor Reference 5A heeft nog meer versterkervermogen aan boord: elk kanaal heeft 60 watt continu vermogen (of 120 watt piekvermogen). Een HDMI-ingang, phono-voorversterker, Bluetooth® met snelle aptx® Low Latency-mogelijkheid, evenals analoge en digitale verbindingen ronden de configuratie af. Met een gewicht van 14,7 en 13,8 kg (respectievelijk actieve en passieve luidspreker) is de Monitor Reference niet al te zwaar. Consumentenadviesprijs is €799 per paar.

Magnat Monitor Reference 3A
Met een breedte van 205 mm en een hoogte van 335 mm is de Reference 3A een volwaardige boekenplank speaker, maar hij biedt nog steeds het volledige scala aan mogelijkheden die de andere modellen in deze serie bezitten. In combinatie met bijvoorbeeld een televisie tilt hij de geluidsmogelijkheden naar een geheel nieuw niveau, maar blijft de speaker een volwaardige stereo-installatie met diverse functies. Luisteren naar muziek vanaf je smartphone is net zo eenvoudig als het afspelen van ontspannende muziek uit je vinylcollectie. Een chique lowboard, een tv, een draaitafel en een Reference 3A set; alles behoort tot de mogelijkheden.
Ook de 3A is voorzien van onder meer  aptx® Bluetooth® (versie 5.0) voor optimale geluidsweergave en voorzien van HDMI® ARC voor het aansluiten op je TV.
De Magnat Reference 3A is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €499,- per paar.

Monitor Reference 2A
De Monitor Reference 2A is slechts 175 mm breed en 290 mm hoog. Toch biedt deze set speakers alle mogelijkheden die de andere speakers uit deze serie ook hebben. Voorzien van een Bluetooth®-ingang (versie 5.0) aptx®, HDMI®-ingang met ARC, phono-ingang en andere analoge en digitale ingangen vervangt de 2A snel het complete stereosysteem. Dankzij die compacte afmetingen kan de set ook ingezet worden als externe speakers voor de pc of laptop zodat je je helemaal kunt concentreren op de online meeting of webinar.
De Monitor Reference 2A deelt de 25 mm dome-tweeter met met de 5A en 3A, maar bevat de meest compacte, krachtige bas-midrange-driver met een diameter van 125 mm. Hiermee speelt vanaf  38 Hz af, wat in veel gevallen voldoende is. Aan de andere kant van de frequentieband stopt hij pas bij 40.000 Hz. De Reference 2A kan zeker worden behandeld met materiaal met een hoge resolutie. Omdat beide versterkers zich in één luidspreker bevinden, heeft u voor de aansluiting alleen een stopcontact nodig, de passieve luidspreker wordt eenvoudig via de meegeleverde kabel op de actieve eenheid aangesloten.
De Magnat Reference 2A is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €399,- per paar.