Digitale radio van Albrecht: makkelijk te bedienen

Digitale radio van Albrecht: makkelijk te bedienen

Het assortiment van Albrecht is zeer veelzijdig te noemen; meer of minder functies, compact formaat of juist een groter model en in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Ook speciaal voor de oudere doelgroep heeft Albrecht een digitale radio ontworpen: de Senior modellen.

De DR 860 Senior, DR 865 Senior en de DR 86 Senior zijn alle drie digitale radio’s die zo eenvoudig te bedienen zijn, dat er werkelijk NIETS fout kan gaan! De modellen zijn namelijk voorzien van een zogenaamde Senioren-modus. Wanneer deze optie is ingesteld, kunnen enkel de functies in-en uitschakelen, geluidsniveau worden bediend en de vooraf ingestelde zenders worden beluisterd. Verder niets en dat betekent dat de gebruiker niet per ongeluk een verkeerd knopje in kan drukken waarmee een radiozender verwijderd wordt. De drie radio’s werken hetzelfde, het verschil zit ‘em in het design en het aantal beschikbare voorkeurszenders 4 (DR860 Senior), 6 (DR 865 Senior) en 5 (DR86 Senior).
Naast de zogenaamde senioren-modus hebben deze digitale radio’s  van Albrecht ook een standaard modus, waarbij alle beschikbare functies aan te passen zijn, zoals bijvoorbeeld het zoeken naar een zender of andere instellingen. Het display is extra groot gemaakt zodat deze duidelijk af te lezen is voor de gebruiker die graag naar muziek luistert. Ook de knoppen zijn wat groter van formaat en zijn wat verder van elkaar af gemonteerd voor een nog makkelijkere bediening.

Iedere radio van Albrecht is uniek en heeft zijn eigen uitstraling,  zo ook met deze drie Senior modellen:
– De Albrecht DR860 Senior is een stereo radio voorzien van een finish in walnoot, de behuizing heeft een mooi design met afgeronde hoeken. De rode knop om de radio aan en uit te schakelen is duidelijk zichtbaar voor de gebruiker. De DR860 kan aangesloten worden op netstroom of accu. Handig want de hendel aan de bovenzijde maakt het mogelijk de radio mee te nemen. De DR 860 heeft een gewicht van 1280 gram, de afmetingen zijn 80x250x150 mm (lxbxh), verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €144,90.
– De DR865 Senior is wat groter qua afmetingen en heeft een aantal extra functies, zoals muziekstreaming via de smartphone en een wekker/snooze-functie/sleeptimer. De DR865 is voorzien van een aansluiting voor de koptelefoon en AUX-In. Ook dit model is voorzien van extra grote knoppen voor extra gemakkelijke bediening. Deze digitale radio heeft een gewicht van 1640 gram, de afmetingen zijn 135x235x129 mm (lxbxh), verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €159,90.
– De Albrecht DR 86 Senior is de meest compacte radio uit deze lijn producten en later dit jaar verkrijgbaar. Dit model is verkrijgbaar in de kleur zwart, voorzien van een 2,4” LCD display en een aansluiting voor de koptelefoon en USB-C charging port. Ondanks het kleine formaat 181x49x101 mm (lxbxh), is dit model voorzien van grote bedieningsknoppen voor intuïtieve bediening. De DR 86 heeft een gewicht van 420 gram en een consumentenadviesprijs van €89,90.