Award winning set van Jamo onder de loep – het oordeel van EISA

Award winning set van Jamo onder de loep – het oordeel van EISA

Het van oorsprong Deense audiomerk Jamo, kondigde onlangs met trots aan dat de set S 809 HCS, S810 SUB en S 8 ATM, onderdeel van de Studio 8 series van Jamo, is bekroond met de prestigieuze EISA-award in de categorie ‘Beste koop Home Theater-luidsprekersystemen’. Vandaag nemen we de testgegevens onder de loep. Waarom verdient deze set deze geweldige prijs?

De Expert Imaging and Sound Association (EISA) is een samenwerking tussen maar liefst 55 van de meest gerespecteerde, internationale en specialistische CE-bladen. De organisatie looft prijzen uit voor nieuwe producten die de meest geavanceerde technologie en gewenste functies combineren met toonaangevende prestaties. EISA heeft de set van Jamo eigenhandig geselecteerd voor deelname aan de test en schrijft naar aanleiding van een grondige review: “De set S 809 HCS, S 810 SUB en S 8 ATM, onderdeel van de Studio 8 series, levert een meeslepend thuisbioscoopgeluid in een slim en stijlvol systeem en voldoet daarmee aan alle criteria. Het S809 HCS-pakket met twee vloerluidsprekers, een centerluidspreker en een paar boekenplankluidsprekers in surround is een perfect beginpunt voor een multichannel-installatie. Ook kan de set worden uitgebreid met de kleine maar krachtige S 810 SUB voor extra krachtige lage tonen. Er is ook een upgrade naar Dolby Atmos® mogelijk met de omhooggerichte Jamo S 8 ATM-luidsprekers, die naadloos integreren met de vloerluidsprekers. De set presteert nauwkeurig en is goed gebalanceerd en allesomvattend. Bovendien is dit 5.1.2-pakket ook een lust voor het oog met de smalle, elegante behuizingen en de grille van grijze stof.”

De vernieuwde Jamo Studio 8-serie werd begin dit jaar geïntroduceerd en combineert innovatieve, hedendaagse designs met een geavanceerde akoestiek en een gebalanceerd, natuurlijk geluid in verschillende prijsklassen. Jamo heeft extra aandacht besteed aan de details, zodat de speakers een frisse uitstraling hebben.