Attach rate in Nederland wederom gestegen

Attach rate in Nederland wederom gestegen

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de markt voor Vogel’s is de zogenaamde attach rate. Vogel’s blijft deze ontwikkeling op de voet volgen. Maar wat is dat nu, de attach rate? En hoe kan een winkelier daar zijn voordeel mee doen?

De officiële definitie luidt: de verhouding tussen het aantal verkochte complementaire goederen of diensten ten opzichte van ieder verkocht primair product. Meer specifiek voor Vogel’s: het aantal verkochte steunen ten opzichte van het totaal aantal verkochte tv’s.
De attache rate wordt gemeten door GfK. De cijfers van GfK laten zien dat de attach rate tijdens het eerste kwartaal van dit jaar is gestegen tot maar liefst 43.9% ten opzichte van de kwartalen daarvoor waar het niveau bleef hangen net onder de 39%. Nederland heeft daarmee de hoogste attach rate van heel Europa.

Een attach rate van 43,9% wil in de praktijk zeggen dat voor elke 10 verkochte tv’s in Nederland, er ook ruim 4 wandsteunen zijn verkocht. De vraag aan u is: haalt u deze norm ook in uw winkel? De attach rate laat zien dat het mogelijk is en we willen u daar graag bij helpen. Het uitgebreide assortiment wandsteunen van Vogel’s zorgt ervoor dat er voor elke tv wel een mooie, passende wandsteun beschikbaar is. Dus alle reden voor het stellen van deze belangrijke vraag tijdens de aankoop van een tv bij u in de winkel: “Hoe of waar gaat u uw nieuwe tv ophangen?”. Want met het stellen van deze vraag creëert u nieuwe verkoopkansen.

Heeft u bijvoorbeeld zojuist een OLED verkocht? Dan heeft Vogel’s de perfecte oplossing om deze aan de wand op hangen aan de: kies voor de NEXT 7356 en voeg automatische beweging toe om de OLED tv te draaien. OLED TV’s zijn dun en daardoor ook kwetsbaar. Daarom ontwikkelde Vogel’s een elektrisch draaibare muurbeugel die speciaal gemaakt is voor OLED tv’s. Deze elektrische tv beugel draait automatisch naar de kijker toe, waar u ook in de kamer zit en tot wel 120 graden. De beugel is geschikt voor tv’s van 40-65 inch (100-165 cm), met een maximale belasting van 30 kg. Nadat u de tv heeft aangezet, beweegt de MotionMount in een vloeiende beweging naar een vooraf door u ingestelde kijkpositie. Zet u de tv weer uit, dan bewegen de OLED tv en de MotionMount soepel terug naar de muur. Met deze muurbeugel hoeft u uw kwetsbare OLED scherm dus niet meer aan te raken.