Vifa introduceert nieuwe kleur

Vifa introduceert nieuwe kleur

Volgens sommige mensen is zwart geen kleur, maar niet volgens het design team van het Scandinavische audiomerk Vifa. Zwart is en blijft een veel gekozen kleur voor het interieur. Reden genoeg om Slate Black toe te voegen als de nieuwe kleur voor alle modellen.

Met de introductie van de kleur Slate Black kiest Vifa voor een nieuwe kleur die  tegelijkertijd neutraal maar vooral elegant oogt. Vifa heeft gekozen voor een naam die uniek is, Slate is het Engelse woord voor leisteen. Leisteen staat bekend als een natuurlijk materiaal dat voorzien is van een fijne structuur maar dat tegelijkertijd tegen een stootje kan. Leisteen is onder andere afkomstig uit de Scandinavische natuur en ontstaat doordat klei onder druk in de loop van vele miljoenen jaren wordt omgevormd tot leisteen. En daarmee past de naam Slate Black voor de kleur zwart helemaal binnen het assortiment van Vifa.

Slate Black is verkrijgbaar voor alle vijf de modellen: Reykjavik, Helsinki, Oslo, Copenhagen 2.0 en Stockholm 2.0. De diepzwarte kleur komt mooi uit in het textiel en het zwarte aluminium frame. Vifa heeft intensief samengewerkt met de bekende Deense textielfabrikant Kvadrat voor het vervaardigen van een cover voor de speakers, een goede bescherming van wat zich daaronder bevindt. Deze stof is voorzien van het GREENGUARD Gold label, een Europees certificaat waarvoor strikte voorwaarden van toepassing zijn voor de volledige productiecyclus van de stof, van het kleuren tot aan het milieuvriendelijk produceren.

Voor iedereen die waarde hecht aan exclusief design, maar geen concessies wil doen aan de geluidskwaliteit, introduceert Vifa een compleet en divers assortiment geluidsystemen. Aan de buitenzijde het warme, ruige textiel van ontwerper Kvadrat in combinatie met een naadloos aluminium contour. Aan de binnenzijde de hoogwaardige luidsprekertechniek van Vifa. Het Scandinavische design wordt niet alleen weerspiegeld in de vormen en de kleuren: fris, afwijkend, vrolijk en een tikje ruig, maar ook in de kwaliteit van de gekozen materialen: sterk, stoer en duurzaam.