Nieuwe subwoofers van Magnat

Nieuwe subwoofers van Magnat

Het valt niet te ontkennen dat de lage tonen van een hifi- en surroundsysteem bepalend zijn voor de geluidskwaliteit en daarmee voor de totale film- en muziekbeleving. Aan de andere kant is natuurlijk ook de plaatsing van luidsprekers essentieel in het geheel. Resonantie kan snel optreden en de audio-impact verminderen. Het antwoord op deze problemen ligt in de Alpha RS-serie, de nieuwe actieve subwoofers van Magnat.

De Alpha RS subwoofers kunnen vrijwel overal worden neergezet, omdat er geen lage frequenties kunnen worden gelokaliseerd. En dankzij de geïntegreerde versterker zijn ze onafhankelijk van het vermogen dat door de elektronica wordt geproduceerd, ongeacht of het een stereoversterker of een surround-ontvanger is. De twee modellen, een met een bass chassis van 200 mm en de andere met een diameter van 300 mm, zorgen ervoor dat een bestaand thuisbioscoop- of hifi-systeem, ongeacht het merk of model, een nieuw, ongekend kwaliteitsniveau in het lage kan bereiken.

Alpha RS 12
De Magnat Alpha RS 12 beschikt over een 300 mm (12 inch) high-power long-throw woofer in een basreflexbehuizing die is uitgerust met twee Airflex-poorten. De geïntegreerde Klasse D-versterker levert 120 watt continu vermogen, terwijl het piekvermogen maar liefst 240 watt is. De technologie die in de RS12 is verwerkt, maakt het mogelijk om frequenties van 20 tot 200 Hz weer te geven. De versterkerelektronica laat toe het volume, de crossover-frequentie en de fase handmatig te regelen, waardoor een optimale aanpassing aan de akoestiek van de ruimte mogelijk is. De consumentenadviesprijs van deze nieuwe actieve subwoofer is: €399,-

Alpha RS 8
De Magnat Alpha RS 8 is voorzien van een 200 mm (8 inch) high-power long-throw woofer in een basreflexbehuizing die is uitgerust met twee Airflex-poorten. De geïntegreerde Klasse D-versterker levert 80 watt continu vermogen, het piekvermogen is maar liefst 160 watt met  frequenties van 25 tot 200 Hz. Net als bij de RS12 is het mogelijk het volume, de crossover-frequentie en de fase handmatig in te regelen. Consumentenadviesprijs is: €299,-

Beide subwoofers zijn verkrijgbaar in een zwarte essen- of mokka-afwerking. Het stoffen rooster kan eenvoudig worden verwijderd om het indrukwekkende baschassis te onthullen. De Alpha RS-serie actieve subwoofers van Magnat vormen een ideale aanvulling op elke thuisbioscoop of hifi-installatie. Dankzij de variabele parameters kunnen ze worden aangesloten op luidsprekers van elke fabrikant, kortom: geweldig geluid gegarandeerd!