Magnat Transpuls 1000 staat als een huis

Magnat Transpuls 1000 staat als een huis

De vorig jaar geïntroduceerde speakers van Magnat, genaamd Transpuls 1000, worden positief ontvangen door de consument. Dankzij de afmetingen en de toegepaste technologie staat deze speaker als een huis, wanneer het gaat om geluidsweergave.

Net als de andere leden van de Transpuls-familie is ook de 1000-serie voorzien van die typische uitstraling, die enerzijds doet denken aan de legendarische hoogtijdagen van hifi-systemen in de jaren 70 en 80, maar anderzijds de muzikaliteit van vandaag uitstraalt. Dit geldt zowel voor wanneer het mooie stoffen rooster met zijn stevige MDF-frame op de speaker bevestigd is, als wanneer de pure technologie zichtbaar is zonder het rooster. Een links- en rechtshandig model met een symmetrische opstelling van het chassis zorgt voor een mooi design en de Dark Wood-behuizing voor een geslaagde combinatie van zowel ingetogen als stijlvol design.

De uitstraling van de speaker spreekt voor zich: voor de muziekliefhebber! En dat is precies de bedoeling van deze speaker: echte muziek, eerlijk en oprecht voor de liefhebber. De technologie die Magnat daarvoor heeft toegepast, zorgt voor deze eerlijke muziek. Het driewegsysteem bestaat uit een volwaardige 260 mm tweeter, een 135 mm dome en natuurlijk een tweeterhoorn, die vroeger tijden laten herleven. Met zijn efficiëntie van maar liefst 92,5 dB maakt de stereoluidspreker het mogelijk dat kleinere versterkers geweldige akoestische prestaties leveren.
In het lage en middenbereik komt dit onder meer door de extreem lichte papieren conussen en hun ophanging met PA-technologie. In het hoge frequentiebereik is het efficiënte hoornprincipe van Magnat toegepast. De dynamiek van de Transpuls 1000 is adembenemend en de akoestische coördinatie is gemaakt voor het beluisteren van veel verschillende muziekstijlen, van rock tot urban.

De Transpuls 1000 staat als een huis qua geluidsweergave en mag dan wel vol met hoogwaardige technologie zitten, het behoudt daarbij wel zijn woonkamervriendelijke afmetingen. Met een hoogte van 79 cm, een breedte van 38 cm en een diepte van slechts 28 cm is hij het compacte lid van de familie. En toch biedt deze constructie meer dan voldoende volume voor een diep, dynamisch en indrukwekkend basbereik. De naar voren gerichte poorten van de basreflexconfiguratie maken het mogelijk de speaker dichter bij de muur te plaatsen en geeft de luisteraar daarmee meer gebruiksgemak.

De Magnat Transpuls 1000 is per stuk verkrijgbaar als Transpuls 1000 LEFT en Transpuls 1000 RIGHT met een consumentenadviesprijs van € 399,- per speaker.