Jamo introduceert nieuwe serie Concert luidsprekers

Jamo introduceert nieuwe serie Concert luidsprekers

Putten, 5 november 2014 – Jamo introduceert de nieuwe Concert serie luidsprekers complete die bestaat uit 10 passieve home theater speakers. Deze flagship-serie is de tweede generatie en is voorzien van een geweldig design in combinatie met hoogstaande drivers die een open, transparantie geluidsweergave bieden van zowel muziek als filmgeluid. De nieuwe serie luidsprekers bestaat uit een premium lijn C10 en C9 en is onder verdeeld in:

  • 3 vloerstaanders ; Jamo C 109, C 97 and C 95
  • 3 bookshelf modellen; Jamo C 103, C 93 and C 91
  • 2 center speakers; Jamo C 10 CEN and C 9 CEN
  • 2 surround speakers; Jamo C 10 SUR and C 9 SUR

Met deze nieuwe producten zet Jamo de volgende stap in haar streven award-winning speakers te ontwerpen. De nieuwe Concert Series zijn ontworpen door de beroemde designer Kieron Dunk die hiermee voor ogen heeft de perfecte geluidsbeleving in combinatie met mooi design af te leveren. Dankzij de simpele lijnen en mooie afwerking zullen deze speakers in ieder interieur passen.

 

De Concert Serie vallen op door de gesatineerde mdf afwerking, gepolijste chromen logo’s en aluminium  center plugs en pootjes. Bij de productie van de C10 lijn is bovendien nog verder gegaan, deze lijn is afgewerkt met een zorgvuldig in 12 stappen met de hand aangebrachte  hoogglans afwerking voor een extra luxueuze afwerking.

De nieuwe Jamo Concert Series zijn voorzien van nieuwe en verbeterde technologieen, zoals:

–          HCCC (Hybrid Composition Conical Cones); deze technologie zorgt voor de optimale combinatie tussen stijfheid en kracht van aluminium of titanium en de zachtheid van hout. Dit zorgt voor autonome demping van de hoge frequenties die resulteren in een soepele geluidsweergave in het middensegment.

–          Het geheel vernieuwde Long Displacement Surround zorgt voor een verbeterde geluidsweergave in het lage geluidssegment waarmee een open en natuurlijk weergegeven geluid word gecreëerd.

–          ADW (Improved Anti-Diffraction WaveGuide) is verbetert en is een technologie die zorgt voor een grootser en meeslepender geluid zorgt buiten de zogenaamde sweet spot.

–           De nieuw ontworpen dome tweeter diafragma’s zorgen voor minder verstoring in geluidsweergave en maken verlenging van geluid in hogere frequenties mogelijk

“De nieuwe Jamo Concert Serie blijft trouw aan de idealen en doelstellingen van Jamo en legt daarmee de nadruk op schoonheid, eenvoud, functionaliteit. Tegelijkertijd vormen de speakers de perfecte weergave van modern Deens design, dat tevens gebruik maakt van de laatste innovaties op het gebied van audio engineering”, aldus Peter van Ginkel, Product Manager bij Havoned. “De consument mag een nog hoger kwaliteitsniveau verwachten van deze nieuwe speakers.”